Pluimveehouderij

Nieuws

Duitsland: etikettering vlees naar model eieren

Berlijn - De Duitse deelstaatsministers van landbouw willen een etikettering van vlees waarin wordt aangegeven in wat voor stalhuisvesting of productiesysteem dit is geproduceerd.

Model daarvoor is de etikettering op eieren waar wordt gewerkt met cijfers die duidelijk maken of het om kooieieren gaat,  biologische eieren of eieren uit scharrel- of uitloopstallen. Bij vlees zou dan bijvoorbeeld 3 staan voor een huisvesting die alleen aan de wettelijke normen voldoet en 0 voor biologisch vlees. De exacte vormgeving van de regeling is in handen gelegd van een door de zogenoemde landbouwministersconferentie ingestelde werkgroep.

Het Deutsche Bauernverband (DBV) is sceptisch. Op zich kan een dergelijke etikettering volgens de federatie een geschikt middel zijn om differentiatie in de markt te krijgen, maar dat mag geen taak zijn die door de overheid wordt uitgevoerd. In plaats daarvan zouden private labels dat kunnen aanpakken als ze daar heil in zien, zo blijkt uit een reactie van het DBV.

Of registreer je om te kunnen reageren.