Pluimveehouderij

Nieuws

Weer meer gevallen vogelgriep Frankrijk

In het zuidwesten van Frankrijk zijn de afgelopen twee dagen nog eens 12 gevallen van vogelgriep vastgesteld. Hiermee is het totaal aantal besmette bedrijven in de maand, sinds de ontdekking van het eerste geval, opgelopen tot 42.

Een aantal besmettingen is de afgelopen dagen aan het licht gekomen bij de verplichte controle van pluimvee dat naar de slachterij zou gaan. Andere gevallen zijn ontdekt in het kader van het strikte surveillanceprogramma dat de Franse autoriteiten voor een groot gebied hebben afgekondigd.

Invoerverbod in 17 landen

Inmiddels hebben 17 landen de invoer van levend pluimvee, broedeieren en in sommige gevallen ook producten van pluimvee of gevogelte uit Frankrijk verboden.

Lees alle berichten over vogelgriep op Boerderij.nl en bekijk de stand van zaken rondom vogelgriep in Frankrijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.