Pluimveehouderij

Nieuws 1 reactie

Vogelgriep verspreidt zich verder in Frankrijk

De Franse autoriteiten hebben de afgelopen dagen nog drie besmettingen met vogelgriep vastgesteld.

Naast een vierde geval in de Dordogne zijn er nog ook twee gevallen in de aanpalende regio Les Landes.

Eenden, ganzen en parelhoenders

De besmette bedrijven houden, net als bij de eerdere gevallen, eenden en ganzen. Eén boerderij mest ook parelhoenders. ''De ontdekkingen zijn het resultaat van het intensieve surveillanceprogramma dat is ingesteld na de eerste gevallen. In de afgelopen dagen zijn ook talrijke verdenkingen weer opgeheven,'' aldus het ministerie van Landbouw.

Beschermingszone

Rond de nieuwe gevallen in Les Landes, dat grenst aan Spanje, zijn de gebruikelijke beschermingszones ingesteld. Binnen die zones wordt houders van pluimvee aangeraden hun dieren binnenshuis te houden of in ieder geval met netten af te schermen van wilde vogels.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.