Pluimveehouderij

Nieuws

IKB-certificaat voor intacte snavels

Het kwaliteitssysteem IKB EI wordt in januari 2016 uitgebreid met een certificaat voor koppels leghennen met onbehandelde snavels.

Het gaat om een 'vrijwillig' certificaat waarmee pluimveehouders die dat willen, een extra garantie aan hun afnemers kunnen geven dat de eieren daadwerkelijk afkomstig zijn van hennen met onbehandelde snavels. Dit aanvullende certificaat geldt niet voor het hele bedrijf, maar alleen voor de koppel(s) hennen met onbehandelde snavels.

Ook Duitse KAT gaat certificaat bij onbehandelde snavels bieden

Het Duitse KAT-certificeringsschema zal vanaf januari deze (vrijwillige) mogelijkheid ook bieden, zo maakt KAT vorige maand bekend. Ovoned, verantwoordelijk voor IKB Ei, gaat met KAT afstemmen hoe de uitvoering zo praktisch en efficiënt mogelijk kan worden opgezet.

Of registreer je om te kunnen reageren.