Pluimveehouderij

Nieuws 1751 x bekeken

Deelnemersbijdrage IKB Kip in 2016 lager

Pluimveebedrijven die deelnemen aan IKB Kip moeten in 2016 een ondernemersbijdrage van €220 per certificaat (KIP-nummer) betalen.

Dat heeft het bestuur van stichting Pluimned, de schemabeheerder van IKB Kip, bepaald. In 2016 bedroeg de deelnemersbijdrage voor pluimveebedrijven betrokken bij de productie van pluimveevlees nog €250.

Kosten werkzaamheden lager

De deelnemersbijdrage is verlaagd, omdat de kosten van de werkzaamheden die vanuit de deelnemersbijdragen worden betaald, voor 2016 lager zijn begroot dan voor 2015. Die werkzaamheden zijn onder meer: beheer certificatieschema IKB Kip, aansturing van de Cerficerende Instanties (CI's), ontwikkeling certificatieschema IKB Kip, beheer van de IKB-database (hierin staan onder meer alle IKB-controlerapporten en een overzicht van alle deelnemers), contact met en beantwoorden van vragen van (potentiële) deelnemers. De deelnemersbijdrage wordt één keer per jaar geïnd door de CI's en staat los van de kosten voor controle en beoordeling door de CI.

Ook lagere bijdrage voor IKB Ei

Vorige week werd bekend dat de pluimveehouders die deelnemen aan IKB Ei in 2016 ook een lagere deelnemersbijdrage gaan betalen. Het bestuur van stichting Ovoned heeft die vastgesteld op €160. In 2015 was de deelnemersbijdrage voor IKB Ei €220.

Of registreer je om te kunnen reageren.