Pluimveehouderij

Nieuws 1734 x bekeken

Chemisch behandelen pluimveevlees ongewenst

De Europese Commissie overweegt om in de toekomst het chemisch wassen van in Europa verkochte kippen toe te laten. De karkassen zouden dan met bijvoorbeeld peroxide-azijnzuur (PAA) gewassen kunnen worden in het slachthuis, om op die manier de bacteriën te verwijderen.

Deze strategie wordt ook reeds toegepast in de Verenigde Staten. Dit voorstel wordt echter sterk afgewezen door de Europese Consumentenorganisatie BEUC. Campylobacter is een van de meest voorkomende oorzaken van voedselvergiftiging in de EU, met jaarlijks ongeveer 200.000 besmettingen bij mensen. In een persbericht maakt BEUC duidelijk dat het goed is om actie te ondernemen om het aantal Campylobacter-besmettingen terug te dringen, maar dat deze manier absoluut niet strookt met het Europese 'farm to fork'-principe rond voedselveiligheid.

Of registreer je om te kunnen reageren.