Pluimveehouderij

Nieuws 1844 x bekeken laatste update:1 dec 2015

Pluimveevleesproductie blijft wereldwijd stijgen

Het Amerikaanse Ministerie van Landbouw (USDA) verwacht een verdere stijging van de mondiale productie van pluimveevlees. Dat blijkt uit de nieuwste marktupdate.

Volgens de Amerikanen komt de productie dit jaar uit 87,94 miljoen ton pluimveevlees, op basis van geslacht-gewicht. Dat is een stijging van 1,6 procent ten opzichte van afgelopen jaar. De productiestijging is gebaseerd op wat in de belangrijkste productiegebieden van pluimveevlees gebeurt. Komend jaar voorziet de USDA een verdere stijging van de pluimveevleesproductie.

Groei in Brazilië

Motor achter de stijgende pluimveevleesproductie in 2016 is Brazilië. In dat land groeit de productie 3 procent. Maar ook de Verenigde Staten en Europa voeren de productie volgend jaar verder op, verwachten de analisten. In China zal de productie komend jaar 0,6 procent stijgen. De pluimveevleessector in China stabiliseerde afgelopen jaren of liep zelfs terug. Aan de sterke productiegroei in China na de eeuwwisseling is een eind gekomen.

Vogelgriepepidemie

Ondanks een stijgende binnenlandse consumptie blijft Brazilië in 2016 's wereld grootste exporteur van pluimveevlees. De Verenigde Staten rekenen op een comeback. Dit jaar gooide de vogelgriepepidemie roet in het eten en daalde met ruim 10 procent ten opzichte van 2014. Voor 2016 verwacht de USDA dat de Amerikaanse export weer met 7,5 procent stijgt en uitkomt op 3,22 miljoen ton.

De USDA heeft de prognose van de wereldproductie voor 2015 naar beneden bijgesteld. In 2014 verwachtte zij nog een stijging van 2,4 procent van de productie. Door tegenvallende cijfers in China is de de stijging bijgesteld naar 1,6 procent ten opzichte van 2014.

Of registreer je om te kunnen reageren.