Pluimveehouderij

Nieuws 2297 x bekeken 1 reactie

Extra IKB-controles bedrijfshygiëne

In het kader van IKB Kip en IKB Ei worden de komende maanden steeksproefgewijs onaangekondigde controles gehouden. De extra controles zijn specifiek gericht op de bedrijfshygiëne van de bij IKB aangesloten pluimveebedrijven.

Dat meldt stichting Ovoned in de nieuwsbrief IKB Ei.

Toenemende dreiging vogelgriep

Nu de vogeltrek is begonnen neemt de dreiging van vogelgriep toe, zo schrijft Ovoned. Met een goede bedrijfshygiëne kan de kans op besmettingen verkleind worden. Daarom wordt extra gecontroleerd op de hygiënestatus van bedrijven, waarvoor afgelopen jaar tijdens de vogelgriepuitbraken extra voorwaarden zijn opgenomen in de IKB-voorschriften.

Kosten

De kosten van de onaangekondigde controles komen niet voor de pluimveehouder, kosten van eventuele maatregelen die genomen moeten worden als een bedrijf niet aan de eisen voldoet wel.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.