Burgemeester Asje van Dijk (links) van gemeente Barneveld legt de eerste steen. Rechts de ontwerper van het gebouw, Jan Brink. Foto: Poultry Expertise Centre PluimveeNieuws

Eerste steen Poultry Innovation Lab gelegd

Burgemeester Asje van Dijk van gemeente Barneveld legde donderdag de symbolische eerste steen van het Poultry Innovation Lab. Dit lab zal onderdak bieden aan een pluimveestal en business centre, voor praktijktraining en kennisoverdracht binnen de pluimveesector.

Naar verwachting wordt het gebouw in het voorjaar van 2016 in gebruik genomen.

In de pluimveestal is ruimte voor 1.000 vleeskuikens en 1.000 leghennen. De stal wordt ingezet voor praktijktraining van studenten en professionals uit de sector. In het business centre komen bezoekersruimten en een informatiecentrum.

Focus

De focus van het Poultry Innovation Lab ligt op gezondheid en welzijn, voedselveiligheid en voedselzekerheid via duurzame, innovatieve systemen en verlichting en klimaat, gericht op de internationale markt.

Het Poultry Innovation Lab is een initiatief van het Poultry Expertise Centre, waarin bedrijfsleven, onderwijs en overheid verenigd zijn.

Samenwerkingsverband

PEC is een samenwerkingsverband op het gebied van pluimvee tussen onderwijsorganisaties Groenhorst, Cursuscentrum Dierverzorging Barneveld, PTC+, CAH Vilentum en Stoas Wageningen/Vilentum Hogeschool, onder de paraplu van Aeres in Ede. Naast het nieuwe Poultry Innovation Lab wordt ook bij de CAH Vilentum Hogeschool in Dronten een pluimvee-onderzoeksstal gerealiseerd.

Beheer
WP Admin