Pluimveehouderij

Nieuws 1 reactie

Bedrijfsleven vraagt om pluimveestudenten

Rondeel-manager Peter Koelewijn sprak 140 studenten toe tijdens het pluimveesymposium 'Pronken met Pluimvee', dat dinsdag werd gehouden op hogeschool CAH Vilentum in Dronten. 'Kies pluimvee', probeerde hij de studenten mee te geven.

Rondeel-manager Peter Koelewijn sprak 140 studenten toe tijdens het pluimveesymposium 'Pronken met Pluimvee', dat dinsdag werd gehouden op hogeschool CAH Vilentum in Dronten. 'Kies pluimvee', probeerde hij de studenten mee te geven.Het symposium werd georganiseerd om de eerstejaarsstudenten Dier- en Veehouderij kennis te laten maken met de pluimveesector.

Vanuit het bedrijfsleven is er vraag naar studenten met een pluimveeachtergrond, merkte pluimveelector Ruud Zanders toen de nieuwe studierichting Varkens- en Pluimveehouderij werd opgezet. Verschillende bekende namen uit de pluimveesector, waaronder de Plukon Food Group, HatchTech en LTO/NOP, probeerden de studenten tijdens het symposium warm te maken voor de pluimveehouderij.

Eén reactie

  • H.M. Hubers

    Het was heel leuk om voor deze groep studenten te spreken. Vooral de interactie met de studenten was goed. Ik hoop dat we bij een aantal studenten de interesse voor de pluimveesector hebben aangewakkerd of vergroot. Onze innovatieve en vooruitstrevende sector zit verlegen om goed opgeleide mensen.

Of registreer je om te kunnen reageren.