Pluimveehouderij

Nieuws 2929 x bekeken laatste update:1 dec 2015

Avipol-voorzitter Roelof Hamster overleden

'We zijn verdrietig maar ook dankbaar voor wat hij voor ons en voor Avipol betekent heeft', zo schrijven bestuursleden en medewerkers van Avipol in een eerbetoon aan hun overleden voorzitter Roelof Hamster.

In november 2005 werd Roelof onze voorzitter. Tien jaar later nemen we noodgedwongen afscheid.

Roelof had andere plannen. Roelof was nog niet klaar met Avipol en met de sector. Zo gedreven als hij was om Avipol te vormen tot een robuuste organisatie ... Een verzekeraar die de dierziekterisico's in de pluimveevleesvermeerderingssector op onderlinge grondslag kan dekken. Een organisatie VAN en VOOR de leden.
En dat in een tijd dat de financiële dienstverlening en dus ook Avipol onder het vergrootglas van De Nederlandsche Bank en de Autoriteit Financiële Markten ligt.
Vanaf het begin heeft Roelof zich ingevreten. Ambitieus als hij was om zijn doel te halen. Roelof had altijd vragen, nam niets als vanzelfsprekend aan.
Zo vaak gingen er vragen over de bestuurstafel of door de telefoon als: 'Hoe zit dat nu op jouw bedrijf?', 'Hoe kijk jij daar nu tegenaan?'.
Steeds stonden Avipol, het bestuur en de leden, voorop. Belangstellend en verbindend, zichzelf buiten zijn rol als voorzitter op de achtergrond plaatsend. Maar zo nu en dan, de laatste jaren steeds meer, merkten we dat Roelof er ook plezier in had. Dan zagen we de andere Roelof, ruimte makend voor een kwinkslag, een grap. Vooral ook tijdens de korte pauze die Roelof in elke vergadering inlaste voor een sigaret.
Bij ons leeft daarom een gevoel van nog niet klaar te zijn met Roelof. We hebben hem langzaam maar zeker beter leren kennen. Dat hadden we de komende twee jaar van zijn voorzitterstermijn nog graag voort willen zetten. Maar helaas.

Avipol spreekt haar dank uit aan Roelof. Want Avipol is inmiddels de robuuste organisatie die hij voor ogen had. Avipol staat als een huis.
Dank Roelof, voor je kracht, voor je inzet. Dank dat je er was. Rust zacht.

Bestuur en medewerkers Avipol

Of registreer je om te kunnen reageren.