Pluimveehouderij

Nieuws

7% minder hennen in Amerika

In de Verenigde Staten werden in de maand oktober 337 miljoen leghennen gehouden, dat is 7% minder dan in oktober 2014.

Dat blijkt uit het Chicken & Egg rapport van het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA).

Tekort aan leghennen neemt af

Daarmee neemt het tekort aan productiedieren af ten opzichte van de voorgaande maanden. Het dieptepunt lag in juni, toen Amerika 328 miljoen leghennen telde nadat in mei de vogelgriepcrisis toesloeg.

Eierproductie nog niet terug op niveau

De eierproductie is echter nog ver van de eierproductie die voor de vogelgriepuitbraken werd gerealiseerd. Gemiddeld werden er toen tussen de 360 en 365 miljoen leghennen gehouden in de VS. De productie van consumptie-eieren lag in oktober 9% onder de productie van oktober 2014.

Herbevolking na vogelgriep in volle gang

Wel is zichtbaar dat de herbevolking gaande is. Begin deze maand werden de laatste commerciële pluimveebedrijven vrijgegeven en mogen ook daar weer nieuwe dieren opgezet worden. Op 1 november lagen er 47,4 miljoen eieren in de broedkasten voor de legsector, 25% meer dan op 1 november 2014. Het aantal eendagskuikens leg dat uitkwam in de maand oktober bedroeg 50 miljoen, 12% meer dan in oktober 2014.

Of registreer je om te kunnen reageren.