Pluimveehouderij

Nieuws 1037 x bekeken

Rusland vergroot productiecapaciteit pluimvee

Moskou - Rusland produceerde in de eerste zeven maanden van 2015 9,1 procent meer vleeskuikens. Gemeten in levend gewicht bedroeg de productie tot en met juli 3.133 duizend ton. Dat blijkt uit cijfers van het Russische ministerie van landbouw.

Rusland wil zelfvoorzienend worden wat betreft de eigen voedselvoorziening en heeft sinds het instellen van de boycot extra druk gezet op het opschalen van de productiecapaciteit. Ook de productie van eieren en varkensvlees nam in de eerste zeven maanden van 2015 toe, met respectievelijk 3,7 en 8,4 procent. Om de productie te verhogen, worden bestaande faciliteiten uitgebreid en worden er nieuwe pluimveebedrijven bijgebouwd.

Rusland is belangrijkste afzetmarkt

Voor Nederland is Rusland de belangrijkste buitenlandse afzetmarkt voor broedeieren en eendagskuikens. Van 2011 tot 2014 is de exportwaarde verdubbeld, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek. In 2014 was Rusland als afzetmarkt goed voor €63 miljoen aan uitgangsmateriaal voor pluimvee.

Vladislav Vorotnikov / Kirsten Graumans

Of registreer je om te kunnen reageren.