Pluimveehouderij

Nieuws 1 reactie

Weer twee biolegbedrijven geschorst om besmet voer

Hannover - Nog twee biolegbedrijven in de Weser-Ems-regio in Nedersaksen mogen de komende zes weken niet meer leveren onder het biozegel wegens de inzet van met gewasbeschermingsmiddelen besmet voer. Dat heeft het landbouwministerie van de deelstaat bekendgemaakt. In totaal zitten nu in Duitsland ruim vijftig biologisch gecertificeerde bedrijven in deze situatie.

De leverancier van het voer, de Noord-Duitse mengvoerfabrikant Fugema, en de autoriteiten van Meckelenburg-Voor-Pommeren zijn nog steeds naarstig op zoek naar de oorzaak van de problemen. Het belaste voer, als biologisch verkochte zonnebloemperskoeken, zorgde de afgelopen weken al diverse keren voor opschudding in met name de biologische legsector in Noord-Duitsland. Fugema, een bedrijf van agrohandels- en dienstverleningscoöperatie Agravis Raiffeisen, heeft de uit Oekraïne afkomstige perskoeken betrokken via de Nederlandse handelsonderneming Doens Food Ingredients. Dit bedrijf houdt staande dat de perskoeken vrij waren van middelenresidu. Fugema, gevestigd in Malchin, maakt zowel biologisch als gangbaar mengvoer.

Eén reactie

  • agro1

    zal wel ge-cer-ti-fi-ceerd zijn. certificatie is toch een synoniem voor gecontroleerd en geoorloofd frauderen?? lekker he? rookgordijn van geleerde woorden.

Of registreer je om te kunnen reageren.