Pluimveehouderij

Nieuws 1541 x bekeken

'Vaak ESBL en MRSA bij kalkoen Duitse discounter'

Berlijn - Kalkoenvlees van de Duitse discountgrootgrutters Ald, Lidl, Netto, Penny en Real is bijna altijd besmet met antibioticaresistente ESBL- en/of MRSA-bacteriën. Dat beweert milieu- en dierenbeschermingsorganisatie Bund maandag aan de hand van in het laboratorium onderzochte steekproeven.

Van de 57 steekproefsgewijs in de grote steden ingekochte kalkoenproducten bleek 88 procent besmet met deze ziektekiemen, deelt Bund mee. De producten waren aan de supermarktketens geleverd door Wiesenhof, Heidemark, Sprehe, Plukon Deutschland en Süddeutsche Truthahn AG.

Volgens Bund wordt het gezien deze uitkomsten de hoogste tijd dat landbouwminister Christian Schmidt overgaat tot actie. "Hij moet verplichtende plannen voor de reductie van de antibiotica-inzet en een verbod op reserve-antibiotica in dierfabrieken opstellen", meent Bund-voorzitter Hubert Weiger.

Of registreer je om te kunnen reageren.