Pluimveehouderij

Nieuws

Twee Nedersaksische biolegbedrijven op slot

Hannover - In Nedersaksen is aan nog twee biologische leghennenbedrijven een afzetverbod opgelegd op grond van de inzet van voer dat met gewasbeschermingsmiddelen vervuild was.

Dat heeft het landbouwministerie van de Duitse deelstaat dinsdag bekendgemaakt. Vorige maand werd de maatregel al genomen tegen achttien Nedersaksische bioleghennenhouders. Maandag deelde het landbouwministerie van Meckelenburg-Voor-Pommeren mee dat inmiddels in deze deelstaat 22 biobedrijven gesloten zijn voor uitgaand verkeer van producten. In heel Duitsland treft de maatregel, uitgaande van de informatie van het Nedersaksische ministerie, 30 bedrijven. In alle gevallen is de oorzaak de inzet van zonnebloemenperskoeken uit Oekraïne die via een Nederlands voerhandelsbedrijf naar Duitsland zijn geëxporteerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.