Pluimveehouderij

Nieuws 9 reacties

Te veel belangstelling bij pluimveehouderij voor POR-regeling

Den Haag - Volgens de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) zijn tot nu toe 120 aanvragen van pluimveebedrijven ingediend voor de nieuwe Regeling ontheffing productierechten Meststoffenwet (POR) voor in totaal 1.480.031 rechten.

Daarmee is het maximum van 1.200.000 pluimveerechten die voor de regeling in aanmerking komen overschreden.

71 procent van de aanvragen is gedaan voor een stal die voldoet aan de Maatlat Duurzame Veehouderij (MDV) en 29 procent voor een reguliere stal. MDV-stallen krijgen voorrang boven de reguliere stallen. Uiteindelijk zal er geloot worden als het aantal boven het maximum blijft liggen. Het moment van aanvraag speelt daarbij geen rol. Pluimveehouders kunnen nog tot 30 januari 2015 17:00 uur een aanvraag indienen.

Laatste reacties

 • De Toekomst

  Zeker, pluimveehouders uitbreiden maar! het lijkt even een beetje beter te gaan hoe lang denken jullie zelf? voor altijd een jaar of een half jaar? ik denk het laatste.

 • puinhoop

  discriminatie!!!!!!!!!!!!!!! en niet zo'n beetje ook.

 • Koen Franken

  Kan je nagaan wat er gaat gebeuren als de rechten zouden verdwijnen , hoop dat iedereen er zich van bewust is dat het gewoonweg niet kan zonder de pluimveerechten .

 • De Toekomst

  Wat bedoel je Puinhoop?

 • Bussemakers

  Alle andere landen van europa kunnen zonder rechten, meneer manders maar wij niet? Raar vind ik dat. Verder kun je zeggen dat wij een exporterend land zijn, dus des te meer reden om zoveel eventueel kostprijsverhogende factoren uit te bannen, want we moeten concurreren met andere landen voor onze afzet. Sommige vinden verder dat pluimveerechten niets met kostprijs te maken heeft alleen als je uitbreidt, hetgeen klopt, echter ik ken weinig bestaande bedrijven die sinds het ontstaan van pluimveerechten niet verder zijn ontwikkeld, dus investeringen hebben gedaan zo ook in pluimveerechten. Willen we een markt van vraag en aanbod op de europese markt of willen we gereguleerde binnenlandse markt, wat in mijn ogen niet snel zal gaan gebeuren aangezien dan eerst ongeveer 2/3 van de nederlandse productie moet verdwijnen om een zelfvoorzieningsgraad van 100% te behalen.

 • zon

  Zonder pluimveerechten ben je er zeker van dat er kostprijsverhogende maatregelen komen.
  De overheid zal niet toestaan dat er veel meer kippen bijkomen.
  Dan zullen ze het links- of rechtsom met extra maatregelen indammen.

 • Bussemakers

  Die zijn er nu ook al namelijk via omgevingsvergunning kunnen maatregelen toegevoegd/verwijderd worden door de overheid hoe ze het maar willen. Het is nu dubbelop. Straks zullen de eisen van een vergunning nog meer de beperkende factor zijn, qua uitbreiding, dan nu.

 • Koen Franken

  Geef mij maar een wat hogere kostprijs , als een overvoerde markt van eieren met daarbij behorende lage eierprijs , manders heeft het helemaal aan het rechte eind .

 • Bussemakers

  Als we alleen met nederland te maken hebben heeft manders het het helemaal aan het rechte eind. Echter we hebben met europa te maken en dat is geen afgeschermde markt

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.