Pluimveehouderij

Nieuws 1171 x bekeken 4 reacties

Rechter haalt streep door verbod foie gras

Los Angeles - Een Amerikaanse federale rechter heeft een streep gehaald door het verbod op de verkoop van foie gras in de staat Californië. Volgens de rechter is het verbod in strijd met de handelswetgeving in de VS.

Californië verbood de vooral uit Frankrijk afkomstige eenden- en ganzenleverpaté al in 2004 wegens de omstreden productiemethode, maar dat verbod ging pas in 2012 in. De Amerikaanse importeur Hudson Valley Foie Gras heeft daar bezwaar tegen aangetekend en dat heeft de rechter nu gehonoreerd. De uitspraak heeft tot woedende reacties geleid bij de dierenrechtenorganisatie Peta. Die heeft de staat Californië ook opgeroepen zo snel mogelijk beroep aan te tekenen om het verbod alsnog in stand te houden.

Laatste reacties

 • geen boer

  overal hetzelfde: professionele pressiegroepen met betaalde krachten bepalen welke ethische normen 'de consument' dient te hanteren. Wanneer je daar anders over denkt wordt je weggezet als redneck of fascist.
  Een inhoudelijke discussie met dergelijke pressiegroepen zoals hier bij ons Dierenpartij of WD heeft derhalve geen zin. Zij zijn nooit op zoek naar een oplossing maar naar een voortgaande confrontatie. Daar worden ze voor betaald, dat is hun business.

 • Zandboertje

  En het is ook zo gruwelijk lekker dat er mee doorgegaan moet worden. Bovendien is het enkel de laatste twee weken van het dier dat ie op een andere manier gevoerd wordt, daarvoor gewoon gangbaar.

 • agratax2

  Foie gras zal gemaakt worden zolang de consument het wenst te eten. Mag de productie van onze dierenvrienden niet meer in EU, omdat zij daar greep hebben op de politiek, dan komt het eenvoudig uit een dictatoriaal land, dat hiermee een nieuw export product in handen heeft gekregen. De productie is over en uit als de consument afziet van kopen en consumeren. De consumenten moeten dan ook bewerkt worden door de actiegroepen willen ze hun zin (dieren uit het menu) succesvol maken.

 • joannes

  Velen vergissen zich in de medaille voor met vrijheid van menings uiting: Je mag alles vinden, uitspreken en politiek inbrengen maar de keerzijde is dat je tolerantie betuigt op het moment anderen een ander mening hebben, hanteren én politiek inbrengen. Zonder tolerantie zou je niets te vertellen mogen hebben!

Of registreer je om te kunnen reageren.