Pluimveehouderij

Nieuws

Ongediertebestrijder mag kippenstal in

Utrecht - Als er door ongedierte een acute bedreiging voor de diergezondheid is, mag een ongediertebestrijder een pluimveestal betreden. Dit antwoordde de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit op een vraag van een legkippenhouder die muizen wilde laten bestrijden.

De Regeling landelijke maatregelen vogelgriep 2014 verbiedt bezoek van pluimveestallen. Met uitzondering van onder anderen bedrijfsverzorgers, dierenartsen, monteurs, mensen van vang- en entploegen. Ongediertebestrijders vallen onder het bezoekverbod. Tenzij er een situatie is die een acute bedreiging vormt voor de gezondheid van de dieren en de werkzaamheden van de ongediertebestrijder noodzakelijk zijn om die situatie op te heffen. De ongediertebestrijder kan dan worden gezien als bedrijfsverzorger.

Of registreer je om te kunnen reageren.