Pluimveehouderij

Nieuws 2 reacties

Positief vooruitzicht pluimveemarkt

Utrecht - De Russische boycot heeft geen effect op de positieve vooruitzichten op de kippenvleesprijzen. Dit blijkt uit het Rabobank-kwartaalverslag over de pluimveesector.

Het wereldwijde aanbod van kippenvlees is krap, wat een sterke basis biedt voor margeverbetering. Voornamelijk doordat naar verwachting de graanprijzen verder dalen in 2015. "De wereldwijde vooruitzichten voor de pluimvee-industrie zijn goed voor de rest van 2014", zegt Rabobank-analist Nan-Dirk Mulder. "Door de sterke uitgangspositie verwachten we de witvleesprijzen hoog te houden, terwijl de donkere vleesprijzen mogelijk onder druk komen te staan."

De vooruitzichten voor de EU-markt zijn positief. De Europese pluimvee-industrie blijft relatief sterk, gedreven door de grote vraag en het beperkte aanbod. Voor de VS is de verwachting dat de kippenvleesproductie 3 procent zal stijgen in 2015. Dit door evenwichtige marktomstandigheden en het groei in aanbod. Naast Rusland is de onlangs geïntroduceerde beperking op de wereldwijde handel in gevogelte door Zuid-Afrika een andere grote gebeurtenis in de tweede helft van het fiscale jaar. Vooral Brazilië zal hier van profiteren, samen met de lokale industrie van Rusland en Zuid- Afrika, waar de marges aanzienlijk zullen stijgen.

Exporteurs in de VS en EU concurreren in het vinden van alternatieve markten. Dit zal invloed hebben op het prijsniveau, maar heeft geen aanzienlijke impact op de lokale pluimvee-industrie. Over het algemeen is de verwachting dat ook voor het vierde kwartaal van 2014 de margeverbetering in de wereldwijde pluimveemarkt standhoudt.

Laatste reacties

  • jvm

    Een fantastische scherpe zeer doordachte analyse van de rabobank die waarschijnlijk iemand heeft geschreven met een nul aan ervaring in de vleessector.
    Misschien kunnen ze zich beter bezighouden met hun hypotheken en hun euribor rentes.

  • red

    Slagers zijn niet van de zelfde dingen op de hoogte, deze roepen dat er te veel vlees is. Dit klopt niet maar zo krijgen ze wel de prijs naar beneden.

Of registreer je om te kunnen reageren.