Pluimveehouderij

Nieuws 3361 x bekeken 1 reactie

Kok Huub Oudshoorn geridderd

De ook in pluimveekringen bekende kok Huub Oudshoorn uit Voorthuizen is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Woensdag spelde de Barneveldse burgemeester Jan Willem Asje van Dijk hem de versierselen op tijdens de Barneveld-taire barbecue, een netwerkbijeenkomst georganiseerd door Stichting Wereld Eidag, waarvan Oudshoorn een van de vier bestuursleden is.

Oudshoorn, ooit als chef-kok verbonden aan het bedrijfschap Slagersbedrijf, kreeg de onderscheiding onder meer voor zijn vele educatieve activiteiten over de bereidingstechnieken van (kalfs)vlees, voor het voorbereiden en uitvoeren van reclameacties, het geven van demonstraties, het bijdragen aan productwedstrijden en pr-activiteiten en het meewerken aan culinaire radio- en tv-programma's. Door al deze activiteiten heeft Oudshoorn een belangrijke bijdrage geleverd aan de implementatie van vlees en vleesproducten. Daarnaast kan Oudshoorn gezien worden als ambassadeur en promotor van het Nederlandse kalfsvlees waarmee hij heeft bijgedragen aan een positief imago van deze sector in binnen- en buitenland.
Bekend is Oudshoorn vooral van de parlementaire barbecue die hij 37 keer (mede)organiseerde. Verder van zijn medewerking aan activiteiten van de Stichting Wereld Eidag, bij het Nederlands Kampioenschap uitsmijter bakken, bij de Oeuf d'Or (een wedstrijd voor koks), voor het Aspergegenootschap. Oudshoorn schreef mee aan het boek Around the World in 80 Eggs.
Oudshoorn was ook betrokken bij enkele bijzondere gebeurtenissen rondom het Koningshuis: in 2002 was hij gelegenheids-chef-kok bij het huwelijk van prins Willem-Alexander en Máxima en bij de troonswisseling in 2013 was hij adviseur en leverancier van de ingrediënten voor het menu.

Eén reactie

  • HesselBouma

    Benoem hem als Kok van de minima. Hij verdient het.

Of registreer je om te kunnen reageren.