Pluimveehouderij

Nieuws 1255 x bekeken 1 reactie

Hessen verbiedt doden eendagshaantjes

Wiesbaden- De Duitse deelstaat Hessen volgt het voorbeeld van Noordrijn-Westfalen en wil dat er een punt wordt gezet achter het doden van mannelijke eendagskuikens in de broederijsector.

Landbouw- en consumentenminister Priska Hinz heeft een verbod uitgevaardigd. Volgens de bewindsvrouw is aan een grote broederij in Hessen bericht gestuurd dat het bedrijf een alternatief voor het doden van de haantjes moet zien te vinden. De broederij krijgt tot taak om daarvoor een concept op te stellen en dat aan de autoriteiten voor te leggen. Hinz ziet twee mogelijke alternatieven: sexen van de kuikens in het ei-stadium of het broeden van dubbeldoelkuikens. Onderzoek van de universiteit van Leipzig heeft voor het eerste alternatief al veelbelovende resultaten opgeleverd. De productie van dubbeldoelkippen is daarentegen nog niet marktrijp, erkent Hinz.

Eén reactie

  • jp.bierema

    Als ze nou eerst es 50 cent per kuiken bijbetalen wordt afmesten misschien interessant.

Of registreer je om te kunnen reageren.