Pluimveehouderij

Nieuws 4376 x bekeken

Frans kippenbedrijf stopt ermee

Guerlesquin – Het Franse kippenbedrijf Tilly-Sabco heeft definitief uitstel van betaling aangevraagd. Daarmee staat de werkgelegenheid van 340 mensen op het spel.

Tilly-Sabco is net als de collega Groupe Doux al in de zomer van vorig jaar in financiële problemen geraakt, doordat de Europese Commissie toen de subsidie op de export van diepvrieskip naar derde landen stop zette. De Franse kippenindustrie, vooral die in Bretagne, profiteerde daar verreweg het meeste van. De directie van Tilly-Sabco dreigde begin dit jaar al het bedrijf te sluiten, maar kwam daar weer op terug. Nu is tijdens een ondernemingsraad echter toch meegedeeld dat de rekeningen niet meer betaald kunnen worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.