Pluimveehouderij

Nieuws 1520 x bekeken 2 reacties

AH op schema met omschakeling naar Hollandse Kip

't Veld - Albert Heijn ligt op schema met de omschakeling van het kippenvleesassortiment. Eind 2015 moet de reguliere kip in de AH-schappen geheel vervangen zijn door 'Hollandse Kip'. Dat heeft het supermarktbedrijf bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst op het bedrijf van Ad Groen in 't Veld.

Groen is één van de producenten van de Hollandse Kip. De Hollandse Kip is de invulling van Albert Heijn van de Kip van Morgen, waarover vorig jaar afspraken zijn gemaakt in CBL-verband. Het vlees van de Hollandse Kip is afkomstig van trager groeiende dieren (Hubbard). Er worden 19 dieren per vierkante meter gehouden en de dieren worden bijna 8 weken oud. In de stallen beschikken de dieren over afleidingsmateriaal en er is een strak dag/nacht ritme.

Volgens Plukon, die het vlees levert aan AH, zijn er tot nu toe zo'n 30 bedrijven omgeschakeld op de productie van Hollandse Kip. In totaal zijn er zo'n 80 bedrijven nodig die in totaal zo'n 65.000 dieren per week produceren voor dit concept. Albert Heijn heeft verder biologische kip (5 procent) scharrelkip (20 procent) en de rest is regulier en/of Hollandse kip in het schap.

Albert Heijn maakte tijdens de bijeenkomst bekend dat ze vanaf volgende week een consumentenactie voeren die in het teken staat van het boerenleven. Op 11 oktober organiseert het supermarktbedrijf een 'Doe als een boer-dag', een dag waarop consumenten een bezoek kunnen brengen aan ruim 40 boerenbedrijven die produceren voor Albert Heijn. Het gaat om scharrel en biologische bedrijven, bedrijven met pluimvee en ook met varkens.

Laatste reacties

  • Probe

    80 bedrijven. Dat is 10% van totaal. Reguliere slachters gaan minder uren maken.

  • keine

    Blijven de prijzen misschien op een redelijk niveau, minder kilo,s dus meer vraag dus hogere prijzen. De slachterijen zijn al te lang verwend en hebben zitten slapen (graag voor een dubbeltje op de eerste rang zitten)en moeten waarschijnlijk dus nu meer betalen of minder slachten

Of registreer je om te kunnen reageren.