Pluimveehouderij

Nieuws 3293 x bekeken 10 reacties

Krim wil pluimveebedrijf onteigenen

Kiev - De nieuwe Russische minister van landbouw van de Krim, Nikolay Polyushkin, wil een groot pluimveebedrijf via een dwangbevel onteigenen. Dit melden verschillende internationale media.

Het opfokbedrijf voor jonge leghennen is eigendom van Avangardco. Deze legpluimveegigant heeft aangekondigd zich tot het uiterste tegen deze stap te verzetten en roept op tot een open dialoog met de autoriteiten van de Krim over de toekomst van dit bedrijf.

Behalve dit opfokbedrijf (Yuzhnaya Holding) bezit Avangardco een fokbedrijf Ptytsecomplex op schiereiland De Krim. Avangardco's schat de waarde van de bezittingen op de Krim op $200 miljoen. De bedrijven zijn goed voor 5 procent van de omzet van het concern. Eerder is een voerfabriek van Avangardco in Oost-Oekraïne stil gelegd en in beslag genomen door de opstandige separatistische rebellen.

De nieuwe autoriteiten op de Krim hebben moeite om de voedselvoorziening op het schiereiland op peil te houden. Ze hebben nu plannen om met het te onteigenen bedrijf een door de staat geleide onderneming op te zetten voor de productie van voldoende eieren.

De Krim heeft ook veel last van de boycots die de Russische president Poetin heeft afgekondigd en heeft gepleit voor uitzonderingen op de ingestelde importstops.

Laatste reacties

 • krulsaart

  Het moet niet gekker worden

 • bankivahoen

  Grote speler met meer als 27 miljoen leghennen gehuisvest in moderne bedrijven. Dit kan grote gevolgen hebben voor de voedselvoorziening in het Oosten en misschien ook wel kwa prijsvorming van de eieren in West-Europa. Bedrijven die geconsolideerd worden op deze manier zijn binnen afzienbare tijd waardeloos door nalatigheid en betrokkenheid van de nieuwe eigenaar. Kat in het nauw !

 • agratax2

  Zijn deze acties niet eerder vertoont in Rusland? Zijn we weer terug in de tijd van Lenin en Stalin? Heb steeds hoop gehad dat dit niet meer voor zou komen in deze moderne tijd, maar ik heb me vergist. Asl Poetin hier niet ingrijpt, dan zal hij zijn ware aard tonen aan de wereld en stoppen alle investeringsplannen vanuit het westen in de landen onder zijn invloedssfeer.

 • Fermer

  Ook Rusland heeft momenteel managers die een agrarische onderneming kunnen leiden. Banken en toeleveranciers van agrarische bedrijfsmiddelen zullen niet stoppen te investeren in landen met geld, een risico zal er altijd zijn, niet slechts in Rusland maar nog meer in Nederland waar nog veel opgeblazen lucht in de (agrarische) economie zit. Misschien is dit pluimveebedrijf wel een waarschuwing voor andere bedrijven die grote investeringen doen (FC) in nieuwe, groeiende maar nog niet al te lang zekere 'vrije' landen.

 • Gullef

  Gebeurd in Zimbabwe toch ook of niet?

 • zon

  Met dat concern hoeven we weinig spijt mee te hebben,ze hebben waarschijnlijk al veel geld opgehaald met de export van batterij eieren naar de EU.
  Met dank aan Brussel.

 • trijnie

  Het communisme is nog lang niet dood. De geschiedenis herhaalt zich.

 • withaag1

  Laat ze alle pluimveebedrijven daar maar onteigenen.
  Dat helpt tenminste tegen de overschotten !!?? (:

 • gjcamps

  Onteigening gebeurt ook door de gemeente Bergen in Limburg, als er maar een algemeen belang is. Er is grond voor een hoogwatergeul ver onder markt waarde onteigend, als bonus kreeg de gemeente 7 miljoen geschenkt door de ontgrinders die de werken mogen aanleggen.
  Als je weet hoe Avandgarde aan alle legbedrijven in Ukraine en ook de Krim gekomen is, hoef je zeker geen medelijden te hebben. Het is een monopolist die locale producenten met dumpprijzen uit de markt gedrukt heeft.

 • koestal

  En waar halen ze straks weer nieuwe kuikens vandaan ,juist uit Nederland !

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.