Pluimveehouderij

Nieuws 1682 x bekeken 5 reacties

'Britse salmonella-vergiftiging door import eieren'

Londen – Een hardnekkige uitbraak van salmonella-vergiftiging in Groot-Brittannië, die voor zover bekend ruim 150 mensen heeft getroffen, is volgens de eierproducenten te wijten aan uit het buitenland aangevoerde eieren. De British Egg Industry Council (BEIC) raadt consumenten daarom aan alleen eieren te kopen met het Britse handelsmerk Lion.

Volgens BEIC gaat het om een variant van salmonella, Salmonella enteritidis PT14B, die in Britse eieren niet wordt aangetroffen. Wel is dezelfde soort eerder verantwoordelijk geweest voor uitbraken van salmonella op de Britse eilanden. Volgens de dienst voor de volksgezondheid Public Health England PHE zijn niet alleen gevallen vastgesteld in Groot-Brittannië maar ook in Frankrijk en Oostenrijk. De gevallen hebben zich tijdens een reeks maanden voorgedaan, waarbij sommige Britse zijn teruggeleid naar twee restaurants.

Hoewel de gezondheidsdienst nog niets heeft meegedeeld over de producten die verantwoordelijk zouden zijn voor de besmetting, denkt BEIC te weten dat het om ingevoerde eieren gaat. Voorzitter Andrew Joret stelde tegenover Farmers Weekly, het Britse zusterblad van Boerderij: ''Het is ongelofelijk dat Britse consumenten nog steeds worden blootgesteld aan de risico's die buitenlandse eieren met zich mee brengen. De Britse sector heeft via ons Lion-merkje veel geïnvesteerd om er voor te zorgen dat men veilig eieren kan kopen maar dat wordt telkens weer ondermijnd door eieren uit het buitenland die niet geschikt zijn voor de consumptie.''

Laatste reacties

 • B.Jongsma

  misschien worden we nu wakker in nederland,met de industrie,albert hein voorop.geen eieren importeren uit spanje ,italie ,polen,waar de batterij nog heel normaal is. in nederland is er voor geïnvesteerd een dier vriendelijk en maatschappelijk verantwoord ei te produceren.ik hoop dat de leg pluimvee houders een hogere prijs krijgen de komende tijd. sterkte!

 • schoenmakers1

  b.Jongsma, waar kun jij uit afleiden dat de salmonella uit batterijeieren komt.
  Een ding is wel zeker, er is geen enkele ei GEZONDER ALS EEN BATTERIJEI, maar door onze diervrienden worden wij verplicht troep te eten

 • somporn

  Klein groepje (extremisten)die veel te veel invloed heeft en krijgt en daar moet de meerderheid van de bevolking onder lijden.

 • Elevage

  dus ook in Engeland veel eisen voor hun eigen boeren en dan maar troep uit het buitenland/ongecontroleerd halen, want zo lekker goedkoop!

 • zon

  #2,scharreleieren is geen troep hoor.
  Al neem ik aan dat dat hier niet het geval is.
  Het zullen best batterijeieren zijn vw de prijs.
  Misschien wel uit Oekraine,lange reis achter de rug.
  Oude eieren geven veel meer kans op salmonella,heb ik laatst ergens gelezen.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.