Pluimveehouderij

Nieuws 2 reacties

Bontrup wil leegstaande kippenstal Groesbeek laten veilen

Venlo - Franz Bontrup, mede-eigenaar van het bedrijf Vreba Melkvee, wil de leegstaande pluimveestal van Huub van Deurzen in Groesbeek opnieuw laten veilen, zo bevestigt hij tegen dit blad.

Van Deurzen heeft een schuld van €1,9 miljoen aan Vreba Melkvee en wenst deze niet te betalen. De stal in Groesbeek, met ruimte voor 300.000 leghennen in kooihuisvesting is al jaren onderwerp van conflicten en procedures rond de vergunningen en staat om die reden leeg.

Van Deurzen heeft in het verleden een lening afgesloten van ruim €5 miljoen  bij Van Bakel Onroerend Goed, het nu failliete bedrijf van Willy van Bakel. De vordering op van Deurzen is overgedragen aan Vreba melkvee en is inmiddels gereduceerd tot een bedrag van rond de €1,9 miljoen, waarvan mogelijk €1 miljoen  al is betaald, zo blijkt uit het jongste faillissementsverslag over Van Bakel Onroerend Goed.

Van Deurzen weigert echter verdere betalingen zo blijkt uit het verslag. Hij vecht de rechtsgeldigheid van de aktes en overeenkomsten rond de schuld aan met het argument dat zijn echtgenote deze niet mede heeft ondertekend, terwijl dit volgens hem wel zou moeten, zo blijkt uit het verslag. Hij eist bovendien terugbetaling van de eerder betaalde €1 miljoen  met hetzelfde argument.

Bontrup is het gedoe rond de vordering beu en wil het onderpand, de leegstaande stal in Groesbeek, laten veilen. Volgens hem heeft van Deurzen geen poot om op te staan. Bontrup weet nog niet wanneer het zo ver is, maar zegt zijn advocaten opdracht te hebben gegeven de procedures daartoe in gang te zetten.

De leegstaande megastal is al twee keer eerder ter veiling aangeboden om dezelfde reden. Dat gebeurde in 2012 en in 2011. In beide gevallen werd de veilingprocedure stopgezet, omdat de partijen te elfder ure hun conflict bijlegden.

Van Deurzen wil geen commentaar geven.

Laatste reacties

  • pinkeltje

    Dan is er voorlopig in de omgeving van Groesbeek geen gebrek aan caravanstalling. Zou me toch verbazen als met de eierprijzen van dit moment iemand gaat opstarten met 300.000 leghennen? Dat even los van het gedoe rond de vergunningen etc.

  • cocoma

    Ik heb er eerder over gelezen op de site van de Raad van State. Geen NB-wet vergunning meen ik, dus veel succes ermee.

    Waarom heeft die mijnheer van Deurzen eigenlijk geld geleend van van Bakel O.G.?

Of registreer je om te kunnen reageren.