Pluimveehouderij

Nieuws

ʼBlij met een eiʼ krijgt nieuwe voorzitter

Alex Janssen uit Hegelsom (L) wordt per 1 september voorzitter van Stichting ʼBlij met een Eiʼ.

Hij volgt Roy Tomesen uit Doetinchem op, die het voorzitterschap dat hij op 1 januari op zich had genomen, moeilijk kan combineren met zijn leghennenbedrijf. Tomesen blijft wel bestuurslid.

Janssen (47) werkt al jarenlang in diverse functies in de eiersector. In juli 2013 werd hij verkoopleider bij Vepymo-Nederland bv in Veldhoven. Sinds dit voorjaar is hij adviseur van het bestuur van ʼBlij met een Eiʼ. Vooral zijn passie voor de eiersector is de drijfveer van Janssen om het voorzitterschap met beide handen aan te pakken en zich in te zetten voor promotie van de productie en (gezondheids)aspecten van eieren.

Janssen was in mei voorzitter van het eerste Symposium Hogere Pluimveegezondheid Leg. En mede-initiatiefnemer voor het laten maken van de promotiefilm Hollandsch Glorie, naar Belgisch voorbeeld, die komend voorjaar klaar moet zijn.

Tegelijk met Janssen treedt leghennenhouder Peter van Agt uit Oirschot toe tot het bestuur van ʼBlij met een Eiʼ. Van Agt, ook bestuurder van ZLTO/NOP, is sinds mei vorig jaar adviseur van het stichtingsbestuur.

Of registreer je om te kunnen reageren.