Pluimveehouderij

Nieuws 1181 x bekeken 1 reactie

Bedrijf ontwikkelt eiproducten zonder ei

San Francisco - Het Amerikaanse bedrijf Hampton Creek is succesvol met eiproducten waarin geen eieren zijn verwerkt, maar een eivervangend product gemaakt uit een Canadese erwtensoort.

Dat meldt het Amerikaanse medium time.com. Consumenten vinden de mayonaise die met dit product wordt gemaakt niet van echt te onderscheiden. Bakkers zijn enthousiast over het beslag waarmee ze koekjes bakken waarin deze eivervanger is verwerkt. De mayonaise en andere producten worden aangeboden in verschillende supermarkten, waaronder Walmart en Target.

Het brein achter de eivervanger is Josh Tetrick de algemeen directeur van Hampton Creek. Hij stelt zich ten doel nieuwe voedselproducten te maken waarin geen dierlijke eiwitten zitten. Samen met voedingsonderzoekers en biochemici ontwikkelde hij uit een Canadese erwtensoort dit eiproduct.

Eén reactie

  • l coumans

    ook handig als er straks geen eieren te koop zijn!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.