Pluimveehouderij

Nieuws 1246 x bekeken

'2 Sisters overtrad de voorschriften'

Scunthorpe - Het Britse kippenbedrijf 2 Sisters Food Group heeft in haar verwerkingsbedrijf in Scunthorpe de voorschriften voor de hygiëne overtreden. Dat heeft de voedselveiligheidsdienst Food Standards Agency meegedeeld na een onderzoek.

De dienst stelde eerder dat zich een incident had voorgedaan, maar dat daarbij geen voorschriften waren overtreden. De Food Standard Agency reageerde daarmee op een artikel in The Guardian waarin aan de hand van beeldmateriaal en met informatie van een klokkenluider misstanden bij twee fabrieken van 2 Sisters werden belicht. Zo werden op de grond gevallen kippen of in een hoek gestorte afval weer op de productieband teruggegooid. De FSA stelde daarop op verzoek van de regering een spoedonderzoek in. In eerste instantie stelde de dienst dat er wel misstanden, maar geen overtredingen waren. De audit had een 'in het algemeen voldoende resultaat' opgeleverd. Die verklaring werd ook door 2 Sisters met instemming overgenomen. Nu echter komt de dienst daarop terug door te stellen dat in één geval wel de hygiëneregels in het gedrang waren. De FSA stelt dat vast 'na nadere bestudering van het materiaal van The Guardian'. Volgens de FSA heeft het bedrijf inmiddels maatregelen genomen om herhaling te voorkomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.