Pluimveehouderij

Nieuws 856 x bekeken 5 reacties

Prijs pluimveevlees iets onder druk

Het aanbod van pluimveevlees ligt redelijk in evenwicht met de vraag.

De prijs blijft voor de komende week dan ook gelijk op 81,5 cent.

De afzetvolumes zijn door de vakanties wel wat gedaald. Handelaren geven aan dat zij verwachten dat de prijs op dit moment wel op zijn hoogste punt is beland en dat de prijs iets onder druk komt te staan.

Prognose: stabiel tot dalend.

Laatste reacties

 • jp.bierema

  Die praat is er alleen maar omdat de voerprijzen gaan dalen. Graai-graai-graai-graai

 • red

  En de tussen handel vertelde aan onze supermarkt dat kippevlees wat besteld was niet voledig kon worden geleverd omdat er niet genoeg was.
  Vreemde situatie vindt ik dit. Voor de supermarkten zijn de inkoop prijzen gestegen dit jaar, in verhouding zie je dit niet terug bij de mesters.
  Het gevoel bekruipt me weer dat de slagers het eens zijn, maar doe je hiervan melding bij de mededingings autoriteiten gaat de boete de staats kas in en die gene die ze bestolen hebben krijgen weer niks. Dus een verlies/ verlies situati

 • HesselBouma

  Hallo Bierema en red, De basisprijs is van begin januari tot nu toe van 75,5 cent tot 81,5 cent gestegen. Terwijl de voerprijs is gedaald. Het was ook nodig omdat vorig jaar slecht was. Maar om nu te klagen is mij wat teveel. Het mag ook gezegd worden dat er verdiend wordt.

 • jp.bierema

  Ah, dat is 6 centjes. Die kwamen we de hele godganse winter te kort na de prijsdevaluatie van vorig jaar. Ik weet niet of jij zelf ondernemer bent of franchisemedewerker voor de heer H.B. maar neem van mij aan dat het een karige boel is en dat we slaven zijn van de heren slachters. En natuurlijk leef ik er wel om, maar dat een ander van mijn inkomen graait dat kan ik niet accepteren. Of bepalen wij soms ook wat de voerleverancier van ons ontvangt voor zijn product, dacht het niet. Maar de slachterijen bepalen wel wat mij mogen verdienen en steken de marge daartussen in hun zakken. En in juli verklaren aan bovenstaande journaliste dat de verwachting is dat de vleesprijzen onder druk komen te staan en zullen gaan dalen is een verklaring die riekt naar prijsmanipulatie. Ik heb de journaliste gebeld en ingesproken op haar voicemail dat ze haar informanten beter aan de tand moet voelen waarom die verklaart dat de prijzen een bepaalde kant opgaan.
  Wanneer u een collega van mij bent zou u deze markt ook kritisch moeten volgen en nooit tevreden moeten zijn met een prijsverhoging van 75,5 naar 81,5 cent. Vind de reactie onjuist.

 • jp.bierema

  Oh ja, en H.B. waar jij connectie's mee hebt vroeg vorig herfst nog de aandacht van z'n collega's om wat langer leeg te gaan staan zodat de prijzen eens wat zouden gaan stijgen. Herinner je je dat nog? Doe ik niet aan mee, maar vraag hem maar of nu de prijs hoog genoeg is. De prijzen zijn zo matig dat velen van ons incluis mijzelf op zoek zijn naar zo goedkoop mogelijk uitgangsmateriaal om nog een paar centen te verdienen. Of weet je niet wat kantkuikens zijn.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.