Pluimveehouderij

Nieuws

Geen staatssteun voor Tilly-Sabco

Rennes – Het noodlijdende Franse kippenbedrijf Tilly-Sabco hoeft niet op staatssteun te rekenen.

Dat heeft de prefect van Bretagne een vertegenwoordiging van het personeel laten weten.

Tilly-Sabco zit al tijden in zwaar weer maar is in acute problemen gekomen nu een cooperatie van kippenbedrijven weigert haar nog langer te beleveren wegens grote betalingsachterstanden. Het personeel heeft daarop een aantal demonstratieve acties gevoerd waarbij onder andere de belangrijkste doorvoerweg door Bretagne lange tijd werd geblokkeerd.

Volgens de prefect, de regionale vertegenwoordiger van de staat, heeft dat personeel gevraagd om maandelijks 800.000 euro staatssteun om de productie in ieder geval deels op gang te houden. Dat is echter juridisch volstrekt onmogelijk, is hen tijdens een overleg in Rennes meegedeeld. Wel is toegezegd dat er nieuwe gesprekken komen over de toekomst van het bedrijf waaraan ook industriële partijen deelnemen. Het personeel heeft daarop besloten de acties voorlopig op te schorten.

Of registreer je om te kunnen reageren.