Pluimveehouderij

Nieuws 1006 x bekeken 5 reacties

EU exporteert meer eieren

Brussel - De Europese export van consumptie-eieren en eiproducten over de eerste vijf maanden van dit jaar is bijna 7 procent groter dan over dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit de exportgegevens die de EU bekend heeft gemaakt. In totaal heeft de EU 89.324 ton eieren en eiproducten geëxporteerd.

De grootste afnemers is Japan. het land nam 26,4 procent meer product af dan vorig jaar over dezelfde periode. Japan is goed voor ruim een derde van de Europese export. Zwitserland is de tweede afnemer. het land nam 16765 ton af. Dat is 9 procent minder dan vorig jaar, en 19 procent van de totale hoeveelheid die de EU exporteert.

De export naar Rusland en naar Angola is flink minder dan vorig jaar. Rusland nam 3.320 ton af; 32 procent minder dan vorig jaar. Angola was nog goed voor 4.107 ton; 42 procent minder dan vorig jaar.

Al met al wordt de afhankelijkheid van de EU van de Japanse markt groter.

Laatste reacties

 • zeelander

  Ik snap het niet
  Zeven procent meer export over heel Europa
  En de boer die de eieren leveren
  Krijgen zeven procent of meer MINDER uitbetaald
  RaRa hoe kan dat

 • MVonk

  Nogmaals we worden bedonderd MEER NIET !!!!

 • l coumans

  maar uhh de japanners weten wel waar de beste eitjes te halen zijn

 • j.verstraten1

  Zeelander , dit artikel gaat over meer export. Er staat niets in over productie, consumptie en import in Eu en die informatie dat heb je wel nodig

 • Momfer

  Consumptie gestegen en import gedaald Verstraten, dus! Vonk heeft het goed, jullie worden bestolen, al jaren door de eiermaffia. Hoe denken jullie dat die maffioso zoveel geld verdiend hebben, met eerlijke handel! Laat me niet
  lachen, ik heb er jaren gewerkt, vroeger werden de pluimveehouders bestolen op gewicht toen iedere pluimveehouder een weegschaal hadden werd hij bestolen op kwaliteit en nu zijn er nog een paar grote maffioso die der rest chanteert en op die manier de handel dood maakt. En de Nop staat erbij en kijkt ernaar en een paar vullen de zakken met boven gemiddelde eierprijzen, zogenaamd op het goede moment verkocht,. Mijn motto is, die het vaakst naar de kerk gaat heeft het meeste vergeving nodig, en vertrouw op God maar zet wel je fiets op slot.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.