Pluimveehouderij

Nieuws 1525 x bekeken

Duitse justitie doet inval bij Neuland

Oldenburg - De Duitse justitie heeft bij een inval op vijf locaties van de ketenbeheerder Neuland naar bewijsmateriaal gezocht inzake de etikettenzwendel waarvan deze organisatie wordt beschuldigd.

Neuland heeft volgens die beschuldiging jarenlang pluimveevlees op de markt gebracht dat niet aan de door de organisatie geclaimde welzijnseisen voldeed. Justitie nam bij de inval documenten in beslag van bestuursleden en zakelijke leiders.

Neuland is de beheerder van een kwaliteitszegel dat in het leven is geroepen door de Deutsche Tierschutzbund, de Bund für Umwelt und Naturschutz (BUND) en de 'groene' boerenbond Arbeitsgemeinschaft Bäuerliche Landwirtschaft (AbL). Neuland garandeert dat het met dit zegel gelabelde vlees afkomstig is van leveranciers die aan een reeks hoge dierenwelzijnscriteria voldoen. In april doken er in de media berichten op dat Neuland in een groot aantal gevallen de hand heeft gelicht met deze eisen.

Of registreer je om te kunnen reageren.