PluimveeNieuws

Nieuw opleidingscentrum pluimveehouderij

Barneveld – Opleidingscentrum PTC+ in Barneveld gaat later dit jaar Poultry Expertise Centrum (PEC) heten. Dat zei accountmanager Bertus Bronkhorst van PTC+ donderdag tijdens een bijeenkomst van Dutch Poultry Centre.

Het PEC gaat fungeren als eigen opleidingscentrum voor de pluimveesector en periferie. Het is namelijk erg moeilijk om aan juist geschoolde mensen te komen in deze sector. Het opleidingscentrum is bedoeld om leerlingen in het vervolgonderwijs kennis te laten maken met de pluimveehouderij, om studenten op te leiden en voor kleinschalig praktijkonderzoek.

Het plan is om twee stallen te bouwen met daarin veel innovaties. Het praktijkonderwijs wordt nu volledig op contractbedrijven gegeven. Voor de plannen is €750.000 nodig. Kennisinstelling Aeres-groep, waar PTC deel van uit maakt, de gemeente Barneveld en kennisplatform Food Valley willen het plan financieren. Daarmee is het benodigde bedrag nog niet binnen. Er wordt nog gezocht naar financiers. De bedoeling is dat de stallen er bij aanvang van het schooljaar 2015/2016 staan.

Beheer
WP Admin