Pluimveehouderij

Nieuws

Meeste voedselvergiftiging door kip

Londen – Bijna de helft van alle gevallen van voedselvergiftiging in Groot-Brittannië worden veroorzaakt door campylobacter van kip of ander pluimveevlees. De Britse autoriteiten eisen daarom dat er meer wordt gedaan om dat probleem onder controle te krijgen.

Volgens een rapport van de Food Standard Authority komen er naar schatting jaarlijks zo'n half miljoen gevallen van voedselvergiftiging voor. Daarvan worden er 280.000 veroorzaakt door campylobacter, waarvan weer 244.000 afkomstig zijn van kip of kalkoen. Professor Sarah O'Brien, die het onderzoek bij de FSA leidde: ''Het is dus volkomen terecht dat we campylobacter de hoogste prioriteit geven. Het is het grootste probleem op het gebied van voedselveiligheid en er moet dan ook meer worden gedaan om het aan te pakken.'' De Britse voedselveiligheidsdienst heeft inmiddels een nieuw actieplan voor de strijd tegen campylobacter opgesteld waarin de pluimveehouderij en vleesindustrie een doorslaggevende rol spelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.