PluimveeNieuws

Duitse experts pleiten voor chloorbehandeling kip

Mainz- Voedselexperts van het Bundesinstitut für Risikiobewertung (BfR) in Duitsland pleiten ervoor kip net als in de Verenigde Staten uit overwegingen van voedselveiligheid te behandelen met chloor.

Dit standpunt ventileerde deze overheidsinstantie dinsdagavond in een actualiteitenprogramma van de omroep ARD. “Duitse kip is in geen geval gezonder dan de Amerikaanse chloorkip. Integendeel, we moeten helaas constateren dat we een groot kiemenprobleem met Duits pluimveevlees hebben,” zei BrF-deskundige professor Lüppo Ellerbroek.

Volgens de hoogleraar is er geen enkele reden te bedenken om chloorbehandeling achterwege te laten. “Ook al is de maatregel voor ons ongebruikelijk en we eraan moeten wennen, is het een maatregel  waarmee we de consument kunnen beschermen.” De Europese voedselveiligheidsbewaker Efsa heeft eerder al in diverse rapporten te kennen gegeven dat chloorbehandeling geen risico’s met zich meebrengt.

Beheer
WP Admin