Pluimveehouderij

Nieuws 1 reactie

Vleeskuikensector moet het hebben van conceptproductie

Amsterdam - Conceptproductie kan voor de vleeskuikensector leiden tot meer toegevoegde waarde en meer maatschappelijk draagvlak.

Ook zijn er meer kansen voor in de Europese markt. Dat is de mening van ABN-Amro over de kansen voor deze sector. Buiten de EU groeit de markt voor kuikenvlees sterk in volume. Daarbij is vooral de kostprijs van belang om mee te kunnen komen. De vleeskuikensector heeft te maken met een kostennadeel dat ontstaat doordat de dierrechten voor deze sector zijn gehandhaafd.

ABN-Amro is positief over de internationalisatie van de slachterijsector. Dat kan helpen de marktpenetratie in andere EU-landen te vergroten. Door als slachterij en verwerker aanwezig te zijn in die landen verbeteren ook de kansen voor de afzet van het Nederlandse product in die landen.

Eén reactie

  • red

    Dat ze hier iemand van een bank nog geloven na eerdere publikaties op deze site .

Of registreer je om te kunnen reageren.