Pluimveehouderij

Nieuws 1633 x bekeken 1 reactie

Verlies voor Frans kippenbedrijf Duc

Parijs – Het Franse kippenbedrijf Duc heeft vorig jaar een verlies geleden van 5,2 miljoen euro na in 2012 al 2,2 miljoen in het rood te zijn beland.

Duc schrijft de slechte resultaten vooral toe aan de hoge voerkosten maar heeft ook veel last gehad van de moeilijke marktsituatie in Europa. De omzet kwam bij de kippenverwerker wel bijna 7 procent hoger uit op 201,25 miljoen. Het bedrijf gaat nu op zoek naar nieuw kapitaal om een moderniseringsslag te maken zodat de concurrentiekracht van de verschillende fabrieken versterkt kan worden.

Eén reactie

  • red

    creatief boekhouden en schuiven met kosten en baten levert altijd bij grote bedrijven het resultaat wat de boekhouder wil.En sterk verouderde fabrieken (staan ook een aantal in NL) maken dat je achter loopt, bij de mesters zorgt de overheid wel voor veel vernieuwing met hun regeltjes drang.
    Zegt meer over de managers en de directie van DUC dan over de sector
    Hier gingen ook slagers faliet die elke schakel in handen wilden hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.