Pluimveehouderij

Nieuws 1861 x bekeken

Ruim duizend man bij relatiedagen Het Anker

De drie relatiedagen van Kuikenbroederij en Pluimveebedrijf Het Anker bv in Ochten (Gld.), afgelopen donderdag, vrijdag en zaterdag, trokken ruim duizend bezoekers. Behalve zakelijke relaties kwamen ook familieleden van personeelsleden een kijkje nemen.

Het Anker zette de deuren open om de eind vorig jaar uitgevoerde verbouwing en uitbreiding te laten zien, de vijfde verbouwing van de in 1981 gebouwde legkuikenbroederij. De oppervlakte van de broederij, inclusief broedei-aanvoer/opslagruimte, kuikenverwerking/opslagruimte en kantoor werd in totaal met veertig procent uitgebreid. Door de plaatsing van zeven Petersime-voorbroedkasten werd de broedcapaciteit vergroot van 8,4 miljoen naar 11 miljoen henkuikens per jaar, zodat de broederij  het gros van de verkochte hennen nu zelf kan broeden .
Tegelijk met de uitbreiding werd ook een VRF-systeem geïnstalleerd. Daarmee kan elke ruimte onafhankelijk worden gekoeld of verwarmd. Overtollige warmte kan tevens in verschillende ruimtes worden hergebruikt.
Elke bezoeker kreeg een boekje met informatie over de geschiedenis van het in 1967 opgerichte bedrijf en tekst en uitleg over alle werkzaamheden op een kuikenbroederij.

Of registreer je om te kunnen reageren.