Pluimveehouderij

Nieuws 738 x bekeken 3 reacties

Export pluimveevlees kleiner dan vorig jaar

Brussel - De Europese export van pluimveevlees loopt wat achter op de export van vorig jaar. Tot en met maart is de export 4,3 procent kleiner dan vorig jaar.

De export van eieren en eiproducten loopt goed. Er is 12,5 procent meer geëxporteerd. Dat blijkt uit de cijfers die de Europese commissie naar buiten heeft gebracht.

De Europese export van pluimveevlees in maart was wat groter dan in februari. In maart exporteerde de EU 114.785 ton pluimveevlees, tegen 106.696 ton in februari. Belangrijke afnemers van Europees pluimveevlees zijn Zuid-Afrika en Benin. De export naar Zuid Afrika is tot en met maart van dit jaar 21 procent groter dan vorig jaar. In totaal kochten de Zuid-Afrikanen 41671 ton pluimveevlees, waarvan 18.480 ton in maart. Benin kocht tot en met maart 25 procent meer vlees van de EU dan een jaar geleden; zo'n 39.537 ton.

De export van Saoedi-Arabië is over de eerste drie maanden gedaald met 29 procent. In maart ging er 9572 ton naar toe, tegen bijna 11.000 ton in februari. De dalende trend lijkt zich dus voort te zetten. Ook Rusland neemt minder vlees af. Tot en met maart kocht het land 21.000 ton pluimveevlees; 7 procent minder dan een jaar geleden. Rusland voert al jaren een beleid dat er op is gericht om zelfvoorzienend te zijn voor pluimveevlees.

De export van consumptie-eieren en eiproducten loopt goed. In totaal exporteerde de EU tot en met maart 55.437 ton eieren. Belangrijkste afnemers blijven Japan dat 18.005 ton afnam, Zwitserland met 10.583 ton en Irak met 3870 ton.

De EU heeft in de eerste drie maanden van dit jaar ruim 201.914 ton vlees geïmporteerd. Grootste leveranciers zijn Brazilië en Thailand.

Laatste reacties

 • consument

  Help mij even, klopt het dat de EU dus bijna evenveel vlees importeert als exporteert ? En waar blijft het geïmporteerde vlees ?

 • aarthamstra1

  Consument je begrijpt het niet wij zijn een handelsnatie .Wij importeren en exporteren met SUBSIDIE (das geld van het volk) . Heeft twee voordelen de economie (MULTINATIONALS EN ELITE) draait er goed op en we houden onze concurrenten (derde wereld landen ) zo onder de duim.
  Doen we ook met Mozes Melk die snapt dat beter dan jij.

 • Fermer

  Exact, aarthamstra, en daarnaast wordt ons vee ook nog gevoerd met graan geexporteerd door o.a. Brazilie , ook met subsidie, dus nog een stap waaraan de handel verdient. En de boeren aan beide kanten blijven de sullige sluitpost.

Of registreer je om te kunnen reageren.