Pluimveehouderij

Nieuws 9 reacties

Driedubbeldooier in de pan

Een klant van Pluimveebedrijf Van Hooijdonk in Huijbergen (N-B) keek onlangs vreemd op toen hij een aantal dubbeldooiers in de koekenpan deed en één van de dubbeldooiers niet twee, maar zes (!!) dooiers bevatte.

Het was dus een 'driedubbeldooier' of een 'zesdooier'. Eigenaar Wim van Hooijdonk zette er een foto van op Facebook en twitterde de bijzonderheid rond (#superei #brabantsewaleieren).
Het ei is waarschijnlijk van een van de 21.800 bruine Novogen Clasic Brown-scharrelkippen uit de Salmet High Rise 3-stal, die op moment van het leggen 30 weken oud waren. Maar het kan ook gelegd zijn door een van de 26.500, 45 weken oude kippen van hetzelfde ras, gehuisvest in een stal met Salmet High Rise 1-volière. De eieren van beide stallen gaan over dezelfde inpakker.

Foto

 • Driedubbeldooier in de pan
 • Driedubbeldooier in de pan

Laatste reacties

 • l coumans

  dan maar hopen dat er niks fout gaat anders heeft nog een track en trace probleem . twee koppels met het zelfde stalnr printen niet zo handig

 • kk

  # L Coumans,wat is dit nu weer voor opmerking er staat nergens dat deze pluimveehouder de zelfde print gebruikt voor de 2 stallen. Meestal worden deze dubbeldooiers voor de inpakker apart verzamelt om breuk te voorkomen..

 • WiAn Opfok B.V.

  Hee I Coumans, En maar weer gelijk iets negatiefs proberen te vinden, jammer.

 • l coumans

  wat zijn de tenen weer lang

 • bremhof1

  @L Coumans, je mag best eens wat meer collegiaal zijn. Of je nou bio hebt of gangbaar we moeten elkaar gewoon zien als collega pluimveehouders! En niet elkaar onderuit proberen te halen op luttele details. Dit is toch hartstikke goede PR voor de sector. De pluimveehouder waar het ei vandaan kwam heeft het op facebook gezet en rond getwitterd. Ik zeg KEI goed bezig Pluimveebedrijf Van Hooijdonk!

 • l coumans

  bremhof kan ik het helpen dat sommige mijn reactie verkeerd oppakken . wat ik wil aangeven dat ongeprinte eieren niet verhandeld mogen worden

 • kk

  L Copumans,Je mag eieren rechtstreeks van af producent naar consument gewoon ongeprint verkopen er is vanuit de wet nog steeds geen stempel plicht. Dit is alleen van uit IKB of andere certificeer instantie`s verplicht bij levering aan een handelaar.

 • Momfer

  dat is dus zes halen 1 betalen daar kan Appie Happie niet aan tippen.

 • jur.adv.mr.plagge.bv1

  Dit bijzondere zes dooier ei zou moeten worden aangemeld voor het Guiness Book of records.
  Hoe zou het met de betreffend kip zijn afgelopen ? Die mag wel een prestatie-medaille hebben

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.