Pluimveehouderij

Nieuws 2 reacties

Chicken Trolley wint Pluimvee Innovatieprijs Leg

Eersel – Paul Geens uit Hoogstraten in België, is de winnaar van de innovatieprijs voor de legpluimveesector met zijn Chicken Trolley, waarmee en waarin hij door zijn stal ‘zweeft’ om zijn controlewerkzaamheden bij de kippen uit te voeren. Het systeem, een stoel die vasthangt aan een rail van 700 meter lang, maakt zijn werk een stuk minder belastend, zegt hij.

Geens kreeg voor zijn innovaties, die hij in november 2010 in gebruik nam, 46 procent van de stemmen van de ruim 250 aanwezigen tijdens het symposium Hogere Pluimveegezondheid met als thema 'De crisis voorbei' op de Venco Campus in Eersel.
De twee andere nominaties waren de Lay-Insight van Kristof Mertens van Porphyrio, slimme managementsoftware die pluimveeondernemers ondersteunt in hun dagelijkse beslissingen, en Q-Perch, een door Bas Liebregts van Vencomatic bedachte paddenstoelvormige zitstok met een stroomdraadje eronder waarmee het bloedluisprobleem is te beheersen.

Juryvoorzitter Ruud Zanders, lector Gezonde Pluimvee aan CAG Vilentum in Dronten, vertelde dat de video die de jury bij Geens had gemaakt en via Pluimveeweb.nl naar buiten was gebracht, in twee dagen tijd ruim 22.000 keer was bekeken. Volgens Zanders geeft dat aan dat de pluimveesector interessante dingen doet die meer naar buiten gebracht moeten worden.

Robert Ellenkamp, hoofdredacteur Agrio, reikte de wisseltrofee uit.

Foto

  • Prijswinnaar Paul Geens.

    Prijswinnaar Paul Geens.

    Foto: Hans Bijleveld
  • De Chicken Trolley in de praktijk.

    De Chicken Trolley in de praktijk.

    Foto: Peter Roek

Laatste reacties

Of registreer je om te kunnen reageren.