Pluimveehouderij

Nieuws

Bezem door Neuland na fraude-affaire

Bad Bevensen- De organisatie achter het Duitse dierenwelzijnslabel Neuland trekt consequenties uit de affaire die halverwege april naar buiten kwam. Dankzij fraude van een kuikenvleesleverancier raakte de organisatie toen in opspraak. De voorzitter van de raad van toezicht van de organisatie, de Verein für tiergerechte und umweltschonende Tierhaltung in der Landwirtschaft, is uit zijn functie gezet. Tevens is de organisatie van plan de controle op de naleving van de Neuland-eisen aanzienlijk te intensiveren. Aankoop van vlees van niet bij Neuland aangesloten leveranciers zal niet meer worden gepraktizeerd. Daar lag namelijk de oorzaak van het gesjoemel. De gewraakte leverancier had jarenlang kuikens ingekocht van bedrijven die niet werkten volgens de Neuland-normen.  De zaak is ook aanhangig gemaakt bij justitie met als doel dat de frauderende leverancier wordt gestraft. Neuland is een label dat in het leven is geroepen door de groene boerenbond AbL, natuurbeschermingsorganisatie BUND en de Deutsche Tierschutzbund. Neuland-vlees is door de hoge welzijnseisen een stuk duurder dan gemiddeld.

Of registreer je om te kunnen reageren.