Pluimveehouderij

Nieuws 8 reacties

Albert Heijn van start met 'Kip van Morgen'

Zaandam - Supermarktketen Albert Heijn laat weten dat sinds maandag de nieuwe Hollandse kip in hun winkels ligt. Het betreft vooralsnog alleen kipfilet (één stuk), filetblokjes en diverse botproducten.

Uiterlijk eind volgend jaar wil Albert Heijn dat alle kipproducten in hun winkels voldoen aan de criteria van de de 'Kip van Morgen', zoals februari vorig jaar overeengekomen tussen supermarktkoepel CBL, de pluimveesector en Natuur en Milieu. In het vorig jaar gesloten akkoord is 2020 overeengekomen als einddatum voor invoering van de 'Kip van Morgen'.

Omdat in de productie de omschakeling naar de nieuwe Hollandse kip tijd kost, start Albert Heijn met de verkoop van de drie genoemde producten. Deze producten voldoen wél aan alle criteria uit het vorig jaar bereikte akkoord. Het vlees is afkomstig van een ras dat drie dagen langer groeit dan de gangbare rassen en waarbij de stalbezetting 10 procent lager ligt. Het vlees van de nieuwe Hollandse Kip is 5 à 10 procent duurder dan gangbaar, meldt Albert Heijn. Om de vierkantsverwaarding te verbeteren, stijgen veel verkochte producten relatief meer in prijs dan de minder gangbare producten.

Voor Wakker Dier vormt het nieuws van Albert Heijn reden om naar de Reclame Code Commissie te stappen wegens misleiding door de retailer. Wakker dier vindt het onterecht dat Albert Heijn spreekt van een '100 procent verantwoorde kip' terwijl die met negentien op een vierkant meter wordt gehouden en maar drie dagen langer leeft. Albert Heijn zegt het jammer te vinden dat aandacht uitgaat naar Wakker Dier, terwijl zij juist zo'n mooie stap maken.

Laatste reacties

 • agratax2

  Hoe kan ik nu de kip van morgen kopen? De kip van morgen kan niet meer zijn dan een kreet, maar geen product. Want ik zal nooit morgen in de winkel kunnen zijn, want ik kan niet in de toekomst aanwezig zijn en dat is voor die kip ook onmogelijk.

 • Wim Claessens

  Doe mij de kip van gisteren maar.

 • jp.bierema

  Kritiek kun je altijd hebben maar van mij mag het zo zijn dat er alleen maar kip van morgen is ondanks dat ik er nog niet aan mee doe. Iets trager groeiende dieren geeft een hoop minder sores moet je maar rekenen. Geld is de grootste zorg, hetzelfde inkomen dan nu. Dat moet eerst maar bewezen worden.

 • varkenshouder1

  Volgens mij doet ook Wakker Dier contine aan misleiding, dus is er toch niets mis met de 'Kip van morgen'.
  Gratis reclame voor de 'Kip van Morgen' is mooi meegenomen voor AH. Anders had ik er misschien wel niet van gehoord.

 • jehanvankroaks

  Ben bang dat de kip van morgen, morgen wéér niet goed genoeg is voor vandaag.........
  Denk dat @ jp.bierema het wat mij betreft bij het goeie eind heeft.

 • vannoord

  Wat moet je nou met dat tuig van wakker dier? Er zijn bijeenkomsten gehouden om te kijken hoe ea ingevuld kan worden. Die dierencolonie zat erbij. Nou heeft alles handen en voeten gekregen en er is er 1 de eerste. Nu is het nog niet goed. Die lui weten niet waar ze het over hebben, enig idee hoeveel moeite het kost om een ander ras te implementeren ? Heren boeren, als het aan mij ligt, geeft gas, kilo's knallen er is straks 9 miljard te voeden. Voedervonversie naar beneden en werkwijze optimaliseren. Zorgt goed voor uw dieren, dan doen zij zo omgekeerd.

 • janmoed

  De kip van morgen? Ze lullen nog net zo uit hun nek al s altijd en open baar dialoog durven ze niet aanmet mij voor de TV in hart van neder land de graaiers uit Zaandam kom a ik wacht p jullie kip van gisteren

 • janmoed

  Je mage bellen albert maar daar zul je moed wel niet voor hebben 0653104735 jan moed

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.