Pluimveehouderij

Nieuws 7 reacties

Vencomatic kampt met tegenvallers

Eersel - De producent van pluimveehouderijsystemen Vencomatic wordt in Rusland geconfronteerd met tegenvallers. Dit zegt grootaandeelhouder en bedrijfsoprichter Cor van der Ven in het Financieele Dagblad.

Klanten in Rusland krijgen de financiering voor de bouw van kuikenstallen niet meer rond en dringen aan op uitstel. Vencomatic kan hierdoor tientallen miljoenen euro's mislopen. En zolang de kans bestaat dat de internationale crisis rondom Oekraïne verder escaleert, blijft zicht op verbetering uit. De terughoudendheid in Rusland dateert al van voor die crisis. De sterkte devaluatie van de roebel heeft westerse producten ineens een kwart duurder gemaakt. Rusland is een grote potentiële markt voor Vencomatic, dat circa 85 procent van zijn omzet (100 miljoen euro in 2013) uit het buitenland haalt.

Laatste reacties

 • l coumans

  ondernemers risico

 • kuiken007

  zit daar geen dierenbescherming waar ze personeel van over kunnen nemen!!

 • deboed.advies@hotmail.com

  dit hebben we te danken aan de politiek in het westen waarom moesten wij ons zo nodig bemoeien met de politiek in de Oekraïne,wij zouden het ook niet goed vinden als rusland zich ging bemoeien met een navo land

 • Eierboer Zuid

  Moeten wij nu medelijden hebben met dhr van der Ven ? Die grote projecten in Rusland zijn concurrenten voor onze eigen pluimveehouders, de klanten van Vencomatic hier ten lande. Later zorgt de Europese Commissie er nog wel voor dat ze hun producten hier tariefvrij kunnen invoeren. Enige Europese winnaar : dhr van der Ven. Dus als het nu een beetje misloopt daar in Rusland is dat goed nieuws !

 • Momfer

  vencocampus en rondeel maken het verlies daar weer goed.

 • zon

  Europa wil een buurman van Rusland inlijven,dat is provoceren.
  Dat het nu zo gaat is de schuld van de onderhandelaars van Europa.

  Tevens maken ze het nog gekker door Oekraine veel vrijheid te geven om eieren hier te leveren die hier allang niet meer toegestaan zijn.

  En dit over de rug van de eierboeren die het hier al moeilijk genoeg hebben.
  We worden verraden door de politiek.

 • deboed.advies@hotmail.com

  goedgezien zon

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.