Pluimveehouderij

Nieuws 3 reacties

Residueplan eiersector uit PPE-reserves gefinancierd

Zeist - De kosten voor het nationaal plan residuen eiersector worden dit jaar gefinancierd uit de reserves van het Productschap Pluimvee en Eieren. Het gaat om een bedrag van ruim twee ton. Het PPE is daarmee akkoord gegaan in de algemene bestuursvergadering van donderdagmiddag.

Tot en met 2013 werden de kosten voor de residucontroles via de heffing van het PPE gefinancierd. De NVWA wilde voor dit jaar  via een retributie de financiering via de pakstations laten verlopen. De legsector is het daar niet mee eens en er is geen draagvlak voor deze oplossing. Overleg tussen NVWA, NOP, NVP, Anevei en het productschap moet leiden tot een alternatieve oplossing voor de periode vanaf 1 januari. Een mogelijkheid waar naar gekeken wordt is inning van de bedragen via de heffingen voor het Diergezondheidsfonds.

Laatste reacties

 • Momfer

  als de nvwa residucontroles wil doen betalen ze dat maar lekker zelf.
  je hoeft toch ook niet te betalen voor snelheidscontroles als je niet te hard rijd.

 • schoenmakers1

  zie weer, boeren zijn net criminelen volgens de overheid en ze worden van alle kanten kaal geplukt, wie zijn nu de echte criminelen?

 • zon

  Dat de NOP en NVP er weer lekker mee instemmen !!!
  Is het nou zo gezellig om met die mensen aan tafel te zitten en alleen maar ja te knikken?
  Vecht eens voor de belangen van de pluimveehouder,
  De laatste tijd erger ik er me steeds meer aan.
  Zorg eens dat er minder kosten komen

Of registreer je om te kunnen reageren.