Pluimveehouderij

Nieuws 1501 x bekeken

Groen licht voor prijsinformatiesysteem eieren

Standdaarbuiten - De initiatiefgroep voor het prijsinformatiesysteem voor eieren (iSTEP) heeft besloten het voorgenomen initiatief daadwerkelijk te realiseren. Dat heeft de initiatiefgroep bekend gemaakt.

De laatste weken is er een flink aantal aanmeldingen binnengekomen, waardoor de drempel van het benodigde aantal deelnemers is bereikt. Voor de initiatiefgroep is dit voldoende aanleiding om de plannen verder te gaan uitwerken. Het streven blijft overigens om in het komende half jaar het aantal deelnemers te laten uitgroeien tot minimaal 200 legpluimveehouders, verdeeld over verschillende categorieën (biologisch, scharrel, freiland en kolonie).

Het beoogde digitale real-time prijsinformatiesysteem is afgekeken van prijsinformatiesystemen in de akkerbouw. De komende tijd wordt er gewerkt aan de bouw van een internetplatform.

Of registreer je om te kunnen reageren.