Pluimveehouderij

Nieuws 2221 x bekeken

Europese export kippenvlees en eieren loopt goed

Brussel - De Europese export van pluimveevlees is tot en met februari iets kleiner dan vorig jaar. In totaal ging er 2,5 procent minder de grens over dan vorig jaar in dezelfde periode. In februari exporteerde de EU 106.696 ton pluimveevlees. Dat is iets meer dan in januari. Ook de export van eieren en eiproducten liep in februari goed door. De EU exporteerde 18.123 ton eieren en eiproducten; 12,8 procent meer dan over dezelfde periode vorig jaar.

Grootste afnemer van Europees pluimveevlees in februari was Zuid-Afrika. Er ging 14.415 ton Europees pluimveevlees naar dat land in februari. Benin importeerde in februari 12.484 ton. Over twee maanden gerekend is Benin de grootste afnemer van Europees pluimveevlees met een hoeveelheid van 27.257 ton. Dat is 34 procent meer dan het land vorig jaar in dezelfde periode afnam van de Europese Unie. De export van de EU naar Rusland is met een hoeveelheid van 13.579 ton 6 procent minder dan over dezelfde periode vorig jaar. Andere belangrijke afnemers zijn Hongkong en Saoedi-Arabië.

De export van eieren en eiproducten loopt goed. Over de eerste twee maanden heeft de EU 12,8 procent eieren en eiproducten meer geëxporteerd dan vorig jaar. Japan is over die eerste twee maanden de grootste afnemer met 11.889 ton. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar heeft Japan 14,4 procent meer eieren geïmporteerd dan een jaar geleden. De totale export is weer geheel op het niveau van voor 2012. In 2012 was de Europese export fors kleiner als gevolg van de omschakeling van batterijhuisvesting naar alternatieve huisvesting.

Of registreer je om te kunnen reageren.