Pluimveehouderij

Nieuws laatste update:8 apr 2014

Duitsers willen meer onderzoek eendagskuikens

Cottbus - De landbouwministers van de Duitse deelstaten hebben op hun periodieke conferentie aangedrongen op een beëindiging van het doden van mannelijke eendagskuikens zodra er alternatieve oplossingen zijn gevonden.

Om die reden moet meer aan onderzoek worden gedaan, zo luidt de visie die zij naar buiten hebben gebracht. De federale landbouwbewindsman Christian Schmidt had vooraf laten weten dat het doden van de kuikens vooralsnog nodig blijft. "Praktijkrijpe alternatieven zijn momenteel niet beschikbaar," stelde hij vast op de in het Oost-Duitse Cottbus gehouden bijeenkomst. Eén deelstaat, Noordrijn-Westfalen, heeft niettemin al een verbod op het ruimen van eendagskuikens ingevoerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.